Forum MojeWakacje.pl Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
zbieram opinie o Chorwacji
Autor Wiadomość
Tomek
Gość
Wysłany: 2009-06-12, 12:41   zbieram opinie o Chorwacji

W II połowie lipca zapodaje do Chorwacji i proszę o Wasze rady: jakie miejsce wybrać? Chce połazić, pozwiedzać, ale i pobyczyć się jak przystało na człowieka pracy. Mam tylko 25 lat, więc jakieś fajne knajpki też się mogą przydać, ale to sprawa trzeciorzędna. Ludzię radzą Hvar, Dubrovnik... A Wy?

Witek
Gość
Wysłany: 2009-06-12, 12:41   

Bylem w ub. roku - kraj dla emerytow,a Dubrownik przereklamowany- lepiej jechac do Wloch

Karolina
Gość
Wysłany: 2009-06-12, 12:42   

BYLAM W CHORWCJI 4 MSC, 3 LATA TEMU (MAM 27 LAT ) BYLAM NA PLW.iSTRIA -rewelacja!!!! MNOSTWO KNAJP PIEKNE PLAZE ,LAGUNY STARE MIASTO ,DYSKOTEKI ,I WOGOLE POLECAM SZCZERZE

Krystof
Gość
Wysłany: 2009-06-12, 12:42   

witajcie, Kro krajem dla emerytów, cóż... może zbyt mało znam emerytów... Ja jestem Kro oczarowany, byłem tam juz 3 razy - w różnych miejscach. Szczególnie polecam środkową Dalmację - obszar poniżej Szybenika, a już najszczególniej riwierę Makarską, gdzie góry Biokowo włażą do błękitnego morza. Polecam Ci forum http://www.cro.pl/forum - nigdzie indziej nie dowiesz się więcej, pozdrov, k

Jola
Gość
Wysłany: 2009-06-12, 12:43   

Chorwację będe polecała wszystkim. Ja byłam w ubiegłym roku na wyspie PAG i w mieście PAG. Wyspa jest maleńka, jeszcze nie taka gęsta a miasto Pag jest cudowne, dużo knajpek nadbrzeżnych, dyskoteka z wyborami miss plaży, skutery wodne świetne do wypożyczenia, można dobrze zjeśc i odpocząc. Blisko Pagu jest największy Chorwacki Camping w miejscowości Simuni- wstęp na camping zaledwie 10 kun od osoby a i młody i stary oko pocieszy. Polecam PAG. W tym roku jedziemy do Rabu na wyspę Rab bo pokochałam Chorwację ( jej ceny również).
Pozdro

Malena
Gość
Wysłany: 2009-06-12, 12:43   

Pag to maleńka wyspa?To jedna z największych wysp Chorwacji. Ale swoją drogą PAG polecam zawsze i wszystkim (dla młodych chorwacka Ibiza czyli całodobowa impreza na plazy Zrče w Novalji a dla rodzin wiele spokojniejszych miejsc)Kocham tą wyspę i samo miasto Pag, pracowałam tam jako kelnerka ostatnie trzy sezony wakacyjne i tęsknię straszliwie! Pusa svima koji obožavaju Pag i lanjskim posjetijocima Paške Vale, gradske plaže, Vange, Magazina a poseban pozdrav jednom skuterašu:)

ryszard.ch
Gość
Wysłany: 2009-06-12, 12:44   

ja byłem w roku 2006 z Almaturem w roku 2006 na wycieczce objazdowej po Chorwacji:Adriatyk tour i byłem z nią zachwycony gorąco polecam!

kasia_stanik
Gość
Wysłany: 2009-06-12, 13:22   

Witam, pierwszy raz byłam w Chorwacji w zeszłym roku. Wybór padł na wyspę Hvar do miejscowości Vrbowska. Było super. te zatoczki, upał i ciepła woda. :lol:
W tym roku w lipcu wybieramy się na wyspę Pag do miejscowości Pag. Proszę o jakieś informacje o tej wyspie , tzn co warto zwiedzić itp.
Polecam stronkę cro.pl
pozdrawiam

grazia
Gość
Wysłany: 2009-06-14, 16:00   

Witam ja byłam a Chorwacji już trzy razy i w tym roku też zamierzam tam jechać,to naprawdę piękny kraj i można się w nim zakochać.Polecam Plitwickie Jeziora ,Istrię ze swoimi cudnymi zatoczkami,Pag-ze swym iście księżycowym krajobrazem,Makarska też śliczna no cóż najlepiej objechać całą Chorwację:)))Tam mieszkańcy są bardzo mili , woda czysta i gorąca hmmm ale się rozmarzyłam:)

T.
Gość
Wysłany: 2009-06-17, 13:53   

Byłem w Chorwacji dwa razy,dojazd własnym sam.gorąco polecam miejscowość Vodice niedaleko Splitu jest tam naprawde wyjątkowo,można jechać w ciemno z noclegami nie ma żadnych problemów.Pozdrawiam.

Gosia
Gość
Wysłany: 2009-06-17, 13:54   

WITAM MAMY ZAMIAR JECHAC DO CHORWACJI W SIERPNIU ALE MAMY KILKA DYLEMATOW.DWOJE NASZYCH DZIECI W WIEKU 14 i 10 LAT MAJA PASZPORTY,LECZ 5 LETNIE NIE POSIADA PASZPORTU I NIE WIEM CZY WYROBIC JEJ LEPIEJ PASZPORT CZY DOWOD?? CZY KTOS MADRY DORADZI?? A PO DRUGIE MOJ MAZ TAKZE PASZPORTU NIE POSIADA ,MA TYLKO DOWOD,CZY TO WYSTARCZY??CZYTALAM ROZNE FORA I DOWIEDZIALAM SIE ZE WJAZD ORAZ DOJAZD DO CHORWACJI SAMOCHODEM JEST MOZLIWY TYLKO Z DOWODEM JESLI KTOS NIE POSIADA PASZPORTU.PROSZE PILNIE O ODPOWIEDZ

S.
Gość
Wysłany: 2009-06-17, 14:07   

Piękna, bylam przejazdem (jechalam do Czarnogory) . Przepiekne krajobrazy. Dubrovnik ( bylam) bardzo mi sie podobal. POLECAM !

Mir
Gość
Wysłany: 2009-06-17, 14:07   

wybieram sie w lipcu do chorwcji czy moze mi ktos powiedziec CZY TO PRAWDA ZE PRZEZ GRANICE MOZNA WWIEŻĆ TYLKO KILOGRAM POLSKIEGO JEDZENIA A RESZTE KAŻĄ WYRZÓCIC????gdzieś tak slyszałem i nie wiem czy to prawda?

Paulina
Gość
Wysłany: 2009-06-17, 14:08   

Czy ktoś mógł by mi polecić miasto w Chorwacji, nad Adriatykiem, nie chodzi mi o ten koniuszek - tam gdzie najdalej, tylko gdzies w okolicach Rijeki. Ile czasu zajmuje podróż na Chorwacje własnym samochodem z Rzeszowa? I jakich kosztów mozna sie spodziewac na 3 osobową rodzine? Jeżeli ktoś może coś polecić to bardzo bym prosiła. Wybieram się z rodziną w tym roku pierwszy raz na Chorwacje :))

Ryszard
Gość
Wysłany: 2009-06-17, 14:08   

Chorwacja jest piękna ale DO ZWIEDZANIA. MORZE nie jest ciepłe jak zupa, a byłem w sierpniu! i ma dziwny troche klozetowy zapach , "plaże" to tak jak bym sie położył na asfalcie przed domem, poza tym kamienie o które może dziecko się zabić albo skaleczyć jak się poślizgnie,, jedzenie drogie i kiepskie ( nie lubie wozić w bagażniku żarcia zresztą i tak już nie wolno ). A PONADTO nieodłączne psie kupy na deptakach i szlakach. Woda w morzu też różnie pachnie. Ludzie są nie uprzejmi i chociaż mówią Dobry den i Do widenia to ciężko się dogadać i na koniec potrafią powiedzieć Nie rozumie. najlepiej zrobić wypad po 3 dni do każdego rejonu pozwiedzać i do domuu. Pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku bo krajobrazy są piękne.

Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach