|
Wyspa Brać w Chorwacji |
| Autor |
Wiadomość |
Jan
Gość
|
Wysłany: 2009-06-17, 17:06 Wyspa Brać w Chorwacji
|
|
|
| Czy w Supetar można tanio wypożyczyć leżaki,lub w restauracji coś kupić i korzystać z nich cały dzień?Napiszczie proszę,bo jadę pierwszy raz,i nie wiem,czy zabrać coś do leżenia czy nie. |
|
|
|
 |
Sylwia
Gość
|
Wysłany: 2009-06-17, 17:06
|
|
|
| ja też jade w tym roku do Supetaru (przelom lipca i sierpnia), moze ktoś napisac cos o cenach w sklepach i restauracjach?? jaka walute najlepiej zabrac?? prosze pisać i wysyłać zdjęcia na sszara@o2.pl bede wdzieczna :) pozdrawiam |
|
|
|
 |
Miro
Gość
|
Wysłany: 2009-06-17, 17:06
|
|
|
| Bylismy w Supetarze w ub roku we wrzesniu,nie ma tłoku,woda czysta i ciepła,pełno warzyw i owoców.Ładne plaże w kazdą stronę,małe i ciche zatoczki woda 26 stC. Wypożyczalnia skuterów,samochodów,mały ruch ,kręte drogi.Wspaniały widok z widowej Góry na Bol.Wino domowej produkcji albo mocniejsza Rakija i swieże rybki rano na targu,dobre pieczywo. To są nasze wrażenia z dziewieciodniowego pobytu na Brac. |
|
|
|
 |
Kaśka
Gość
|
Wysłany: 2009-06-17, 17:07
|
|
|
| Jedziemy do Supetaru pod koniec maja.Bedziemy mieszkać w hotelu w Waterman.Może ktoś był w tym miejscu.Czekam na każdą informację.Interesuje mnie równiez w jakich godz.kursuje prom ze Splitu,z tego co się dowiedziałam to poza sezonem o wiele rzadziej. |
|
|
|
 |
Maciej
Gość
|
|
|
|
| witam wszystkich zainteresowanych pobytem na wyspie BRAĆ!! Zapraszam na strone www.FunDiveClub.com - tam znajdziecie wiele odpowiedzi na stawiane tu na forum pytania dotyczące dojazdu, kwater itp. W razie dalszych pytań prosze o kontakt email przez formularz ze strony. Pozdrawiam wszystkich! |
|
|
|
 |
iw
Gość
|
|
|
|
| wrocilismy przedwczoraj z Bol, jestem zachwycona Chorwacja, jest piekna, pogoda uffff goroaco 40 stopni,albo i wiecej.jedzenie w hotelu super.gozej z komunikacja ,mogli by dac wiecej promow, jest znacznie szybciej.malo 2 promy do splitu rano i po poludniu. |
|
|
|
 |
Kamil
Gość
|
Wysłany: 2009-06-17, 17:08
|
|
|
| Jeśli chodzi o dojazd na wyspe Brac, to z Warszawy jest ok 1440 km. Jedziemy z Warszawy na Katowice , potem na Bielsko Białą i do przejscia granicznego w Cieszynie.Potem kierujemy się na Frydek -Mystek, Gratz, Wiedeń , noi potem na Split. Tam są jeszcze po drodze jakieś miast aale w tej chwili nie pamiętam.W Splicie wjeżdzamy na prom i jestesmy na wyspie. |
|
|
|
 |
Paweł
Gość
|
Wysłany: 2009-06-17, 17:08
|
|
|
| Właśnie wróciłem z Supetaru. Miasteczko rewelka, jedzenie pyszne i niedrogie - ceny zbliżone do polskich (za równowartość 25-30 zł można się nieźle najeść). Miejsca nurkowe bardzo ciekawe, zapewnione przez tamtejsze centrum nurkowe.. Jednym słowem: rewelacja!!! |
|
|
|
 |
Arleta
Gość
|
Wysłany: 2009-06-17, 17:09
|
|
|
| Wyspa Brać coś wspaniałego, od kilku lat tam przyjeżdżam z moją rodziną i mówiąc szczerze cisza ,spokój, woda czysta, plaża kamienista a jak się trafi na święto narodowe w lipcu - fajna zabawa. Faktycznie droga na BOL kręta i stroma ale jazda przednia i Złoty Róg ...... |
|
|
|
 |
Paweł
Gość
|
Wysłany: 2009-06-17, 17:09
|
|
|
| Polecam Brac i Bol byłem i jeszcze pojadę może w tym roku - poza tym z Supetaru na BOL jechałem na skuterku -- HAHAHAHAHA - to dopiero jazda po tych serpentynach - warto zatrzymać się na szczycie góry i popatrzeć z góry na całą wyspę - Uwaga na pająki i ich potężne sieci na głowami w "lasku" na szczycie. |
|
|
|
 |
Marta
Gość
|
Wysłany: 2009-06-17, 17:10
|
|
|
| Byłam w ubiegłym roku w super fajnym apartamencie u polsko-chorwackiej rodziny. Naprawdę niedrogo i warunki mieszkalne fantastyczne. bardzo bliziutko morza. Miejscowość BOL wg mnie jest chyba najpiękniejszą miejscowość na tej kuli ziemskiej. Wyspa takzę prześliczna. polecam stronę właścicieli www.vpbol.com. W tym roku ponownie się wybieram w we wrześniu. |
|
|
|
 |
Klaudia
Gość
|
Wysłany: 2009-06-17, 17:10
|
|
|
| Witam wszystkich. Rownież byłam na wyspie Brać, miasto Supetar ;P było to rok temu....... piękne widoki, piękna, czysta woda, port w Supetarze jest najlepszy i lodziarnia Adraiatiego, ktora znajduje sie na samym początku portu :D, kto był ten wie :P. A w porcie piękny kościół, restauracja u Sidra :D Co do drogi na Bol, dokłądnie lęk wysokości może nie być pomocny, ale widoki wszystko wynagradzają............ ;) Jest tam fajna, kamienista plaża, co prawda gdy kamienie sie nagrzewają to stopy są czerwone........ ;) Ogólnie warto pojechać!!!!!!!!!! I rejs trajekiem Jadroliny coś pięknego....... :) Również polecam zwiedzenie Splitu :) |
|
|
|
 |
Piotrek
Gość
|
Wysłany: 2009-06-17, 17:11
|
|
|
| Byłem z rodzina na wyspie Brać 4 x. Pierwszy raz krótko po wojnie. Pusto , cicho , bez turystów.Jak jechaliśmy od Zagrzebia do Splitu przez Knin nie widzieliśmy nawet jednego człowieka. W rowach były mogiły , a na poboczach tablice MINY. Miejscowość Sumartin to nasza baza. Wędkowanie , plażowanie , czyste lenistwo. Wspaniałość. Potem 3 x w tym samym miejscu. Ostatni raz w 2000 r. przez trzy tygodnie. Łowiłem kalmary i ryby. Byłem w Bolu . Nurkowałem na Złotym Rogu. Widoki piękne. Jazda po serpentynach - Ho, Ho.W lipcu nieżle piecze. Ale woda w morzu wspaniała. POLECAM !!!!!!!!!!! |
|
|
|
 |
Aśka
Gość
|
|
|
|
| Byłam na wyspie Brać w miejscowości Supetar,było super napewno na wyspie jest piękniej niż na lądzie ,widoki cudne,woda czyściutka,a rejs promem dodatkowa atrakcja.Polecam ja napewno tam wrócę. |
|
|
|
 |
asia
Gość
|
|
|
|
| bylam w tym roku w sierpniu wyspa zajebista naprewde warto, bol tez piekny zreszta jak cala chorwacja.Polecam w drodze powrotnej do polski zwiedzic jeziora plitwickie tam jest dopiero gicior:):) |
|
|
|
 |
|
|