|
Wyjazd na Bali |
| Autor |
Wiadomość |
Maria
Gość
|
Wysłany: 2009-06-17, 13:27 Wyjazd na Bali
|
|
|
| Wybieramy się na Bali we wrześniu nie korzystając z biura podróży, sami rezerwujemy lot... byłabym wdzięczna za praktyczne informacje na temat pobytu, jedzenia, hoteli, miejsc które wrto zobaczyć. |
|
|
|
 |
Karolina
Gość
|
Wysłany: 2009-06-17, 13:28
|
|
|
| moji rodzice tam jechali ... he he i jestem tym podniecona he he |
|
|
|
 |
Madzia
Gość
|
Wysłany: 2009-06-17, 13:28
|
|
|
| czy ktoś może mi powiedzieć skąd wziąć dokładną mapę bali? na papierze, nie w internecie; czy tam można kupić karte do komórki i dzwonić sobie "normalnie"? |
|
|
|
 |
Ola
Gość
|
Wysłany: 2009-06-17, 13:29
|
|
|
| Madziu, mapę kupisz na miejscu, w każdej księgarni bez problemu. My byliśmy na samodzielnie zorganizowanym wyjeździe, nie ma się czego obawiać przy samodzielnym organizowaniu. Warto wybrać się w mniej uczęszczane turystycznie miejsca. W razie czego służę pomocą, wskazówkami. |
|
|
|
 |
Dominika
Gość
|
Wysłany: 2009-06-17, 13:30
|
|
|
| Bylismy z mezem na Bali we wrzesniu. Mieszkamy w Niemczech, to byla nasza podroz poslubna. To cudowna wyspa. Nie moglibysmy jednak w pelni zobaczyc jej urokow, gdyby nie ogromna pomoc tego Polaka o ktorym napisano ponizej. Tez mielismy okazje go poznac, on tam mieszka na stale, bardzo chetnie pomaga w zwiedzaniu wyspy. Bardzo milo go wspominamy. Jest bardzo zyczliwym czlowiekiem i dobrze zna Bali i tamtejsze zwyczaje. |
|
|
|
 |
Ania
Gość
|
Wysłany: 2009-06-17, 13:30
|
|
|
| Potwierdzam to co napisala Beata. Tez bylismy na Bali i poznalismy tego Pana, ktory bezinteresownie (!) pokazal nam to, czego nie ofruja biura podrozy. Ckcemy tam wrocic jak najszybcie. Jeszcze raz adres tego Pana kangur@o2.p i dod. telefon +62 812 36 36 36 00. On tam mieszka na stale i bardzo pragnie kontaktu z Polakami.l |
|
|
|
 |
sandra
Gość
|
Wysłany: 2009-06-17, 13:31
|
|
|
| Witam, wybieramy się w podróż poślubną około 8-go września i nie możemy zdecydować się na miejsce, czy ktoś był na Bali w tym terminie i może mi opisać pogodę wtedy oraz wiecie może czy jest okres monsunów na bali albo ciągłych ulew? Bardzo nam zależy na pięknej pogodzie (szczególnie jak się taką kasę płaci!) i potrzebujemy porady kogos kto tam był :) Z góry dziękuję!! |
|
|
|
 |
Beata
Gość
|
Wysłany: 2009-06-17, 13:32
|
|
|
| W,laśnie wrócilismy z cudownych wakacji na Bali to przepiekna wyspa przemili ludzie poznaliśmy tam jednego polaka który pokazał nam miejsca urokliwe dzikie plaze cune zakątki na pewno biura turystyczne nie mają takich ofert wszyskim zainteresowanym |
|
|
|
 |
Dora
Gość
|
Wysłany: 2009-06-17, 13:33
|
|
|
| w Sylwestra wylądowaliśmy na Bali ok godz. 16stej i bez problemu znalezlismy noclegi w hotelu Puri Kelapa w miejscowosci Sanur. Planowalismy tu 4 dniowy pobyt. Miejsce okazalo sie na tyle urokliwe i cudne / mimo pory deszczowej/ moze nawet zaczarowane ze mimo planow zostalismy tam na 10 dni :) !!! Potem wyruszylismy na polnoc.A po dwoch dniach znowu powrocilismy do Puri Kelapy... Słowa tego nie opisza tych kolorow zieleni, tych odglosow ptakow i cykad w ogrodzie, tych kwiatow pachnacych i ludzi nie sposob zapomniec. Wrocilismy |
|
|
|
 |
Ania
Gość
|
|
|
|
| Czy trzeba się na coś szczepić jadąc na Bali? Chcę jechać z 2,5 letnim synkiem. |
|
|
|
 |
Magda
Gość
|
|
|
|
| Ja wybieram się na Bali z mężem i naszym dzidziusiem. Strasznie nie mogę się doczekać. Proszę o opinie osoby, które też tam były z dzieciaczkami |
|
|
|
 |
Jolanta
Gość
|
Wysłany: 2009-06-17, 13:34
|
|
|
| Wycieczka na Bali była moją podróżą poślubną tyle że zrealizowaną po 25 latach z okazji srebrnego wesela. Mimo wszysto nie żałuję, tam znów byłam nastolatką. |
|
|
|
 |
Rafal
Gość
|
Wysłany: 2009-06-17, 13:34
|
|
|
| Byłem tam siedem razy od 1995 roku Za kazdym razem miałem leciec gdzies indziej (po za pierwszym rzecz jasna) ale sie nie da po prostu...znacznie sie pogorszyło po zamachu w 2001r ale mimo to uwazam Bali za najlepsze miejsce na wakacje na swiecie |
|
|
|
 |
Patusia
Gość
|
Wysłany: 2009-06-17, 13:35
|
|
|
| już niedługo jade na bali z radiem eska i moim chłopakiem.Ciekawe jak tam jest mysle ze spędę tam najpiękniejsze dni w moim zyciu |
|
|
|
 |
Andrzej
Gość
|
Wysłany: 2009-06-17, 13:35
|
|
|
| Bali warto odwiedzac o kazdej porze roku. Ogromna ilosc roznorodnych swiat i uroczystosci religijnych pozwala zawsze i w kazdym rejonie wyspy zobaczyc ciekawy obrzed religijny. To miejsce urokliwe i ciekawe pod kazdym wzgledem. |
|
|
|
 |
|
|